VEILIGHEIDSBEOORDELING VAN INGREDIËNTEN
L'Oréal Paris gebruikt alleen ingrediënten in haar huidverzorgingsproducten die grondig zijn getest voordat ze op de markt werden gebracht. Elk van deze ingrediënten wordt beoordeeld door wetenschappelijke experts op basis van beschikbare gepubliceerde wetenschappelijke gegevens. Bovendien wordt de samenstelling van de ingrediënten in de hoeveelheden die in de formules worden gebruikt, aan een grondige evaluatie onderworpen met behulp van een unieke interne database. Deze database is het resultaat van jarenlang onderzoek en expertise en bevat alle toxicologische en wetenschappelijke gegevens die door L'Oréal Research zijn aangeleverd sinds het begin tot op heden.
TOLERANTIETEST
Nadat de ingrediënten zijn getest, wordt een testontwerp gebruikt om de veiligheid van de ingrediënten en formuleringen te bevestigen. In-vitrotests op een gereconstrueerde huid zijn slechts één van de vele beschikbare methoden die door L'Oréal zijn ontwikkeld en die kunnen worden gebruikt om huid- of oogirritatie van bepaalde ingrediënten of producten te beoordelen.
PROEFTESTEN
Als nog grotere veiligheidsmaatregel worden wetenschappelijke toepassingsproeven uitgevoerd onder dermatologisch toezicht in onafhankelijke instituten en onder realistische toepassingsomstandigheden bij een groep vrijwillige testpersonen. Minstens 30% van de proefpersonen heeft een gevoelige huid.
EFFECTIVITEITSSTUDIES
PRODUCTLANCERING
COSMETISCH TOEZICHT
INTERVIEW MET ELISABETH BOUHADANA
INTERNATIONAAL WETENSCHAPPELIJK DIRECTEUR VOOR L'OREAL PARIS
INTERNATIONAAL WETENSCHAPPELIJK DIRECTEUR VOOR L'OREAL PARIS
HOE TEST JE DE VEILIGHEID VAN JE PRODUCTEN?
ZIJN JE PRODUCTEN GESCHIKT VOOR EEN GEVOELIGE HUID?
HET GEBRUIK VAN BEWAARMIDDELEN IN COSMETICA WORDT VAAK AFGEKEURD: HOE GARANDEER JE DE GOEDE HOUDBAARHEID VAN JE PRODUCTEN?
We sluiten nooit een compromis tussen de kwaliteit en veiligheid van onze producten, inclusief bescherming tegen microbiële besmetting die ernstige huidziekten kan veroorzaken. We hebben een selectie gemaakt uit alle bewaarmiddelen die onder de verschillende wetten zijn goedgekeurd. Naarmate de lijst met goedgekeurde bewaarmiddelen steeds korter wordt, bestaat het risico dat allergieën in alle bedrijfstakken toenemen.
Onze beslissingen zijn als volgt: voorkeur voor de laagste parabenen (methyl, ethyl) goedgekeurd en volledig beoordeeld door de autoriteiten, afwezigheid van de allergene MIT in niet-gespoelde producten, gebruik van fenoxyethanol in de aanbevolen doses in babyproducten (positief oordeel van de European Health Committee in 2016), lagere concentratie voor PHMB, uitsluiting van formaline en formaldehyde, afwezigheid van triclosan en ftalaten gedurende meer dan 10 jaar.